Friss hírek

2005.01.07. 06:25

Kettéhasítanák Budapestet

Két Budapestet hozna létre a fővárosi SZDSZ. Hét külső kerület önállósodna, a többi közös irányítást kapna. A szocialisták szerint inkább egységes városvezetésre lenne szükség.

BAMA

Az SZDSZ leválasztaná a fővárosról a pesti peremkerületeket. Ezzel a merész elképzeléssel állt elő Horn Gábor, a párt országgyűlési képviselője. A IV., XV., XVI.,  XX., XXI., XXIII. kerület önállóan folytathatná tovább létezését, ahogyan 1950 előtt tette.
A Reggel kérdésére Horn kifejtette: Budapest egyben maradna, de a külső városrészek önállóan működnének. A kijelölt vonalon belül maradt kerületek képeznék Kis-Budapestet. Ez lenne az úgynevezett City. Az ebbe tartozó kerületek viszont elvesztenék önállóságukat, egységes irányítás alá kerülnének. Kerületi polgármesterek helyett elöljárók lennének, közös költségvetésből gazdálkodnának, a kerületiek helyett csak egy közös testület lenne.
(Részletek a pénteki Reggelben.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!