Friss hírek

2005.03.17. 14:00

Egészséges tojás az üzletekben

Az „egészséges tojás” védjegyet azok a termelők bélyegezhetik a tojásra, akik megfelelnek a Védjegy Kódex szigorúbb élelmiszerbiztonsági követelményeinek.

BAMA

A március elejétől kapható tojás dobozán és a tojásokon feltüntetett magyar korona szimbólum is jelzi a védjegyet, amely szerint a tojás garantált minőségű, biztonságos körülmények között előállított magyar termék. A hatályos magyar és uniós jogszabályoknál szigorúbb "egészséges tojás" védjegy szabályzata előírja a tyúkok tartására, és a takarmányozásra vonatkozó kötelezettségeket, a kötelező háromszori szalmonella elleni vakcinázást, arra a két szalmonella fajra, amely az emberre is veszélyt jelententhet. A védjegy használatára a jelentkezés önkéntes a termelők részéről. A programhoz a bevezetés óta hét termelő csatlakozott, akik a kereskedelembe kikerülő mintegy 1,5 milliárd tojás 30 százalékát adják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!