Friss hírek

2005.03.16. 07:50

Gyömrőn nem a víz az úr

Kedden délután már fellélegzett a város. Ám néhány gyömrői család még az utcán töltötte a szombat éjszakát. A városszéli gyümölcsösből, termőföldekről lezúduló víz ellen védték otthonaikat.

BAMA

– Mit csinálnak? Nem tudjuk nézni a tévét! – rohan ki felháborodva otthonából vasárnap este az Annahegyi utca megbízottja.
– A házunkat próbáljuk védeni a víztől – válaszolja Révész Bálint (35) ásóval a kezében a szembeszomszédnak. – A víz-elvezető árok tisztítása közben valószínűleg megsértettük a kábelvezetéket.
Így bár az utcabizalmiék egy időre nem tudják nézni kedvenc műsorukat, Révészék konyhája megmenekült az ártól. A család három évvel ezelőtt építette a házat, mégis néhány szobában már omlik a vakolat. Egy-egy heves felhőszakadás után rendszerint halastóvá alakul az udvaruk.
A mostani hirtelen olvadás ellen több tucat homokzsákkal és árkokkal védekeznek.
– Több éve ígéri az önkormányzat, hogy megcsinálja a szilárd burkolatú árokrendszert. Nem akarjuk, hogy jövőre is elöntsön minket az ár, így a saját pénzükből fogunk árkot építtetni – mondja Révész Bálintné.
(Részletek a szerdai Reggelben.)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!