Friss hírek

2005.03.10. 13:02

Stratégiai játék a forradalomról és szabadságharcról

Akár meg is nyerhetik az 1848/49-es szabadságharcot - legalábbis az interneten - azok a diákok, akik vállalkoznak a forradalom eseményei, csatái köré felépített online játékra, amelyet az oktatási tárca vezetője mutatott be csütörtökön Budapesten.

BAMA

A történelmi események tanítása akkor igazán hatékony, ha valamilyen módon élményszerűvé tudják tenni. "Egészen más valamit  átélni, cselekvő résztvevőként bekapcsolódni, mint csak a tanár  előadását hallgatni vagy érdemjegyért feleletet adni arról" - mondta  Magyar Bálint újságíróknak.
     
Az oktatási tárca vezetőjének közölte: a www.48.sulinet  honlapról márciustól elérhető és ingyenesen letölthető játék a  Sulinet Digitális Tudásbázison digitális tananyagokkal egészül ki.  Hamarosan elindul a Sulinet Digitális Kiskönyvtár is, amelyben az  adott korhoz kapcsolódó könyvek lesznek elérhetők. A szaktárca közel  10 millió forintért megszerezte a szoftver magyar nyelvű  változatának határozatlan időtartamra szóló, kizárólagos  felhasználási jogát Magyarországon történő terjesztésre.
    
Kedves Gyula, hadtörténész szerint "ez a történelmi stratégiai  játék egészségesebb történelemszemléletet eredményez". A játékot  felső tagozattól felfelé mindenkinek ajánlják. A játék kifejlesztői  azt tervezik, hogy hasonló módon dolgozzák fel a  Rákóczi-szabadságharcot és az amerikai függetlenségi háborút.
    
Az 1848/49-es szabadságharcos játék a korabeli Magyarország  térképén játszódik, ezen lehet irányítani a hadseregeket. A  játékosok 14-féle hadegységgel, három nemzet színeiben vehetnek  részt az eseményekben, s több mint hetven tábornok vonható be a harcokba.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!