Friss hírek

2005.09.15. 12:16

Tanszertámogatás Budapestről erdélyi magyar iskolásoknak

BAMA

A budapesti Ifjúsági-, Családügyi-, Szociális- és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ICSSZEM) megbízottai személyesen szállították Temesvárra azokat az adományokat, amelyeket a tárca politikai államtitkára ígért meg az erdélyi Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) legutóbbi ülésén.

A segítségnyújtást a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ) kezdeményezte. A MISZSZ sajtóközleménye szerint szeptember 13-án Tóth László ifjúsági ügyekért felelős miniszteri biztos és Brendus Réka, a minisztérium ifjúsági szakreferense vitte Temesvárra az ICSSZEM, az ÁPISZ és az Agora Irodahálózat adományaként érkezett tanszereket, valamint a pénzadományt is, amelyből füzeteket és további taneszközöket vásároltak. A Temes megyei magyar pedagógusok felügyeletével összeállított tanszercsomagok Szigetfalu, Ótelek, Torontálkeresztes, Nagybodófalva és Magyarszentmárton magyarul tanuló kisiskolásaihoz jutottak el. (mediatica.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!