Friss hírek

2005.12.20. 12:16

Schwarzenegger visszaütött

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger azt kérte szülővárosától, Graztól, hogy cserélje le a Schwarzenegger sportstadion nevét. Sőt, visszaküldte Graz városától 1999-ben megtisztetésként kapott gyűrűt is.

BAMA

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger azt kérte szülővárosától, Graztól, hogy cserélje le a Schwarzenegger sportstadion nevét. Sőt, visszaküldte azt a Graz városától 1999-ben megtisztetésként kapott gyűrűt is. Mindezekre azért került sor, mert az egykori filmsztár visszautasította a halálra ítélt Stanley „Tookie” Williams kegyelmi kérelmét. S ezt a tettét élesen kritizálta szülővárosának vezetése. Schwarzenegger egy levelet küldött Graz polgármesterének, Siegfried Nagl-nak, miután a politikusok petíciót nyújtottak hozzá, kérelmezve a stadion nevének a lecserélését. „Amennyiben Graz vezetői kitagadnak a városukból, a nekem adományozott gyűrű is elveszti a jelentőségét”, áll a Terminátor levelében. A következő döntés januárban vár a kormányzóra, ugyanis január 17-én végeznének ki egy 75 éves halálra ítéltet. „A kormányzóságom idején ilyen és hasonló döntéseket is meg kell hoznom”, írta Schwarzenegger, utalva „Tookie” kivégzésére. (bbc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!