Friss hírek

2006.01.23. 14:45

Megvan a Szaddam-per új főbírója

Bagdadban kinevezték a Szaddam Huszein egykori iraki elnök perét vezető bírói testület új elnökét. Azért kellett új főbírót keresni, mert a korábbi lemondott, miután elfogultsággal vádolták.

BAMA

Az új elnöklő bíró, Raouf Abdul Rahman, elődjéhez, Rizgar Aminhoz hasonlóan kurd nemzetiségű, de ő eddig nem vett részt semmilyen minőségben a Szaddam-per bonyolításában. Rahman kinevezését azonban átmenetinek szánják, mert abban bíznak, hogy Rizgar meggondolja magát, és folytatja a per vezetését. A múlt héten már úgy tűnt, hogy Szaid Hamís személyében megtalálták a megfelelő új főbírót, de róla is azonnal elkezdték híresztelni, hogy az előző főbíróhoz hasonlóan tagja volt a Szaddam Huszein által vezetett Baath pártnak, tehát őt sem lehet elfogulatlannak tekinteni. Bár Hamís ezt cáfolta, jobbnak látták, ha mégsem ő lesz az öttagú bírói testület elnöke. Szaddam pere egyébként kedden folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!