Friss hírek

2006.02.14. 19:42

Gasztroland építését tervezik a Duna-kanyarban

Olasz befektetők finanszírozzák a 200 millió forintba kerülő előtanulmány kidolgozását - közölte a vállalkozásra alakult programiroda vezetője kedden az MTI-vel.

BAMA

Gasztroland építését tervezik Szob közelében, a helyi önkormányzat már ki is jelölt e célra 300 hektárnyi területet. A szlovák partnerekkel közösen olyan nemzetközi skanzen jönne itt létre, amely egy-egy ország jellemző étkeit kínálja fel, méghozzá eredeti kulturális környezetben, a folklór elemeivel megteremtve az adott nemzethez köthető hangulatot, látványt - mondta Gruber István.

Az ötlet valóra váltását a Nemzetközi Gasztronómiai Szövetség, a Szakácsmesterek Világszövetsége is támogatja, az EU is kész milliárdos keretösszeget biztosítani hozzá. A készülő Nemzeti Fejlesztési Terv kettes ütemében is megemlítik, de szükség lenne a terv pontos nevesítésére, hogy az uniós források megnyíljanak hozzá - tette hozzá.

A gasztroland több ütemben, 2008-as kezdéssel 6 év alatt valósulhat meg. A 450-500 milliárd forintos beruházásba 300 milliárd forinttal szállna be egy olasz befektetőcsoport, szükség van hozzá, az uniós pénzek mellett, állami finanszírozásra szlovák részről is, valamint további magánbefektetők bevonására - utalt rá a programiroda vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!