Friss hírek

2005.12.07. 14:33

Schiffer János az Olasz Köztársaság Érdemrendjét kapta

Az Olasz Köztársaság Érdemrendjét adományozta Schiffer János főpolgármester-helyettesnek Carlo Azeglio Ciampi, az Olasz Köztársaság elnöke.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Schiffer János
[/caption]A kitüntetést az olasz kultúra és nyelv terjesztésének támogatásáért és a két ország közötti kulturális kapcsolatok elősegítéséért kapta Schiffer János. Az érdemrendet december 7-én, szerdán adta át Paolo Guido Spinelli, Olaszország magyarországi nagykövete.

Budapest és az olasz városok között évek óta szoros az együttműködés kulturális téren. 2003-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendége volt Campania tartomány. 2004. május 24. és június 4. között az Európai Unió bővítésének alkalmából a magyar művészet és tudomány mutatkozott be Firenzében művészeti rendezvényekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, irodalmi találkozókkal, filmvetítésekkel. Idén március 18. és május 29. között pedig Budapesten a magyar közönség is megtekinthette a Leonardo da Vinci nemzetközi kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!