Hírek

2006.03.20. 00:00

Magyarországról toboroznak a német cégek

BAMA

Németországba keres magyar munkaerőt a bonni munkaügyi központ. A toborzást Budapesten, a Foglalkoztatási Hivatalban tartják április 4-én, 5-én és 6-án. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján olvasható felhívás szerint a jelentkezéseket előzetesen a megyei munkaügyi központoknál kell leadni, ennek határideje március 23.
A német munkahelyekre a vendéglátó- és szállodaiparba keresnek dolgozókat. Így elsősorban felszolgálóhölgyek, valamint szakácsok, gyorséttermi eladók, szobaasszonyok, bankettpincérek, recepciósok jelentkezését várják. A recepciósoknál csak korlátozott számú álláshely áll rendelkezésre, elsősorban éjszakai szolgálatra. A bankettpincéreknél és a recepciósoknál jó német- és angolnyelvtudás szükséges.
Alkalmazási feltétel a 18–40 év közötti életkor, szakképesítés és legalább kétéves szakmai gyakorlat, valamint a büntetlen előélet és a németnyelvtudás. A szobaasszonyi és a recepciós munkakörök kivételével a szakképesítést helyettesítheti hároméves szakmai gyakorlat.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium 2004-es adatai szerint Németországban és Ausztriában 17, illetve 14 ezer magyar dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!