Hírek

2006.04.25. 19:24

Koalíciós egyeztetés kezdődik Balatonőszödön

Csütörtökön és pénteken Balatonőszödön tartja az MSZP és az SZDSZ a koalíciós tárgyalások első fordulóját, amelyen várhatóan a legfontosabb területekről és feladatokról tárgyalnak a két párt vezető politikusai és szakértői Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével.

BAMA

A kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy először a programról döntenek a koalíciós partnerek, és ennek végrehajtásához keresnek majd embereket, vagyis személyi kérdésekről a tárgyalások első fordulójában minden bizonnyal nem esik szó. A miniszterelnök azt mondta: nem az egyes tárcavezetőknek lesz programjuk az egyes részterületekről, hanem a kormánynak lesz programja valamennyi fontos kérdésről.

A balatonőszödi tárgyalásokon a kormány tagjai, a koalíciós pártok és a frakciók vezetői, szakértői vesznek részt. Az MSZP-t vezető politikusai, miniszterei és szakértői, a szabad demokratákat Kuncze Gábor pártelnök, Horn Gábor koalíciós államtitkár, Pető Iván, Fodor Gábor ügyvivő és Molnár Lajos, a párt egészségügyminiszter-jelöltje képviseli. Az SZDSZ miniszterei és szakértői is jelen lesznek.

A balatonőszödi tárgyalások csütörtök délelőttől várhatóan péntek délutánig tartanak. Gyurcsány Ferenc korábban azt is közölte, addig tartanak a tárgyalások, amíg a legfontosabb másfél tucat törvénycsomagról nincsen írásos egyezség a koalíciós pártok között. Ez a folyamat várhatóan heteket vesz igénybe. Az SZDSZ bejelentette: a liberálisok a gazdaságpolitikára, az egészségügy átalakítására, az oktatási reform folytatására vonatkozó, valamint a szociálpolitika területét érintő elképzeléseiket ajánlják a koalíciós partner figyelmébe a balatonőszödi tárgyalásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!