Hírek

2006.05.04. 10:45

A 100 legbefolyásosabb személyiség

A Time összeállította annak a száz személyiségnek a listáját, akiket a világ "legbefolyásosabbjainak" nevez.

BAMA

A művészek kategóriában a listavezető J.J. Abrams, akiről Tom Cruise írt méltatást. Abrams az, aki nélkül nem jöttek volna létre olyan produkciók, mint a Lost, Alias, Armageddon vagy a Mission Impossible című film.

A második helyre "szorult vissza" George Clooney, de ezt feletehetően feledteti vele a "férfi, akiért érdemes ölni" cím. Clooney humanitárius tevékénysegéért kapta meg a lista második helyét.

A meglepő harmadik helyezést egy texasi country csapat, a Dixie Chicks nyerte el a "Szégyelljük magunkat, amiért Georg W. Bush Texasban született" tévés kijelentesért, mely bejárta Amerikát. Őket követi Ellen DeGeneres színésznő, amiért nyíltan vállalta, hogy leszbikus. 

A legbefolyásosabb sztárok között található Ang Lee, a "Brokeback Mountain" rendezője is. Will Smith azért kapott elismerést, mert sikerült szolid családapa szerepét megőriznie a bulvármédiában. Meryl Streep-nek ugyanezért jár ki a Time elismerése.

A hősők kategóriában megkerelülhetetlenül Bono, a U2 énekese vezet, de Angelina Jolie is szépen teljesít a ranglistán, mint az ENSZ menekültügyi nagykövete. Volt államelnökök, Bill Clinton és id. Bush is megkapták a címzetes "hős" elismerést a Katrina és cumani áldozatainak nyújtott támogatásukért. (the time) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!