Közélet

2007.01.31. 12:14

Tucatnyi taggal működő drogbandát számoltak fel

Pécs | Egy kertvárosi lakást megfigyelve buktattak le egy kiterjedt kábítószerterjesztő hálózatot a pécsi rendőrök. Az ügyben összesen tizenegy gyanúsítottat vonhatnak felelősségre.

M. B. (Dunántúli Napló)

Előzetes információik alapján a nyomozók megfigyeltek kedden Pécsett egy kertvárosi lakást, mivel a gyanú szerint annak bérlője kábítószerrel üzletelt. Az épületbe belépőket, illetve az onnan távozókat is ellenőrizték. Összesen hét huszonéves férfit – köztük a bérlőt - és egy nőt buktattak le, ugyanis valamennyiük drogtesztje pozitívnak bizonyult.
A házkutatás során később a lakásban 390 gramm speedpasztát, 340 gramm hasisgyantát, valamint 38 extasy-tablettát is találtak. A kábítószer piaci értéke mintegy négymillió forint.
A lakás bérlőjét őrizetbe vették, ő egyébként korábban hasonló bűncselekmények miatt már börtönben is ült. A többiek ellen eljárást indítottak.
Az ügy felgöngyölítése során még aznap tetten értek két másik férfit is, akik egy kertvárosi utcában éppen marihuánával üzleteltek. Ellenük, valamint egyikük barátnőjével szemben, akinek ugyancsak pozitív lett a drogtesztje, szintén vizsgálatot indítottak, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!