Közélet

2007.02.13. 07:20

Stabil költségvetéssel számol Pécsvárad

Pécsvárad | Csaknem 749 millió forintból gazdálkodhat idén Pécsvárad. A település anyagi helyzete stabil, de az önkormányzat működtetéséhez nem elég a központi támogatás.

Ny. Sz. (Dunántúli Napló)

A képviselő-tesület hétfői ülésén tárgyalta meg a város idei költségvetését, amelynek főösszege csaknem 749 millió forint. A település anyagi helyzete stabil, de azért a magyar önkormányzatok általános helyzetéről sokat sejtet, hogy Zsáli János polgármester lapunknak hozzátette: „csak ezt és a következő évet éljük túl”. A városvezető kiemelte, a legnagyobb gond, hogy az önkormányzat működtetésére, a kötelező feladatok ellátására a központi források enyhén szólva sem elégségesek.

Pécsvárad két nagyobb beruházást tervez, mindkettő elfogadott pályázatuk van, ám azok egyelőre tartaléklistára kerültek. Az egyik az általános iskola, a másik a Vár utcai óvoda teljes felújítása. Ha a pályázat megvalósul, az önrészt mindenképp előteremtik, de a közbeszerzési előírások miatt várhatóan akkor is csak 2008-ban indulhat a munka. A távlati tervek között szerepel még egy szociális alapú idősek otthona kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!