Gasztronómia

2010.07.22. 00:00

Receptötletek tikkasztóan meleg napokra

Nem tudom, ki hogy van vele, én ebben a tikkasztó hőségben még enni sem nagyon kívánok. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Irigylem azokat, akik most töltik szabadságukat, nyakig vízben valami kellemes üdülőhelyen.

Mindmegette.hu

Most hallottam, hogy a Balaton vize 28 fokos, erre szokták mondani, nem is kell más bele, csak egy kis hagyma, pirospaprika, és kész a halászlé. :)

Aki teheti, napközben megy a strandra, bár meg kell mondjam, ma már költségesebb időtöltés, mint egy színház vagy koncert. Tehát amit lehet, javaslom, vigyünk magunkkal.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Parázson sül a kukorica
[/caption]

Én, ha munka helyett a strandon töltenék el egy napot, a következőt csomagolnám össze. Először is hűtőtáskám jégakkujait előző nap beraknám a mélyhűtőbe, így a belepakoltak viszonylag jól elállnak, nem másznak az ételbe bogarak sem. Készítenék néhány szendvicset (szigorúan alufóliába csomagolva), körözötteset, margarinosat, szalámival, ami kevésbé romlandó (párizsit, sonkát kerülném). Sajtból kockasajtot csomagolnék, szendvics mellé is jó, de egy kiflivel magában is megállja helyét. Összedobnék pár lángost (a pofonegyszerűmből), ami hidegen is fogyasztható és laktató is, nem is beszélve arról, tíz darabot is kihozok egy strandi lángos árából. Gyümölcs, paprika és paradicsom is kerülne a hűtőládába. Vizet, üdítőt, sört nem vinnék, részben nehéz, sok helyet foglal, és annyi kényeztetést megengedek magamnak, hogy hűvös, friss italt fogyasszunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!