Gazdaság

2007.09.08. 11:18

1,3 milliárd ajándékpénz a baranyai kórházaknak

A miniszter asszony betartotta ígéretét: az egészségügyi reform megtakarításából (vizitdíj, gyógyszerkassza) tetemes összeggel megsegítette az egészségügy résztvevőit.

K. F. (Dunántúli Napló)

Baranyának közel 1,3 milliárd jutott, legtöbb a Pécsi Tudományegyetem klinikáinak. A nem várt segítségről tegnap tájékoztatta a sajtót Ottó Krisztián Ottó, az SZDSZ megyei elnökségének tagja és dr. Rodek Gyula szigetvári főorvos, alpolgármester. Örömüket fokozhatja, hogy az országosan elosztott 22,6 milliárdból majdnem a legtöbbet megyénk kapta.

A működési, ellátásfejlesztési célokra fordítható összegek egy részét szeptemberben kapják meg az érintettek, a másik, nagyobbik felét pedig a negyedik negyedévben. Rodek Gyula elmondta, hogy őt is váratlanul érte a hír, ezért egyelőre arról nem tud nyilatkozni, hogy a kisváros kórháza mire költi majd a pénz. Mindenesetre meglesz a helye.

Dr. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Klinikai Központjának főigazgatója viszont lapunknak elmondta, hogy korábban már értesült arról, hogy „forog a pénz”, ám a pontos összegről még hivatalos értesítést nem kapott. A közel egymilliárdot elsősorban az egyetemi adósságcsökkentésre fogják fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!