Gazdaság

2008.02.23. 17:44

Indiában is szertik a magyar borokat

A közelmúltban az indiai Delhi-ben rendezték meg az IFOWS nemzetközi borkiállítást. Magyarországról három pincészet vett részt a mustrán.

K.F.

Magyarországról három pincészet – az Andrássy Pincészet Tokajból, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Vylyan Pincészet a villányi borvidékről, Kisharsányból – szánta el magát arra, hogy belevág a kalandba, és megpróbálja feltérképezni, mit is ígérhet a magyar borászatok számára ez a feltörekvő, egzotikus piac. Debreczeni Mónika a Vylyan birtokigazgatója, nemzetközi borakadémikus úgy véli, hogy India hatalmas, a bor szempontjából is rohamosan fejlődő piac. A borfogyasztás mértéke évről évre húsz százalékkal nő. A franciák és az olaszok már több mint két évtizede megvetették itt a lábukat. S bár a magas adók miatt nincsenek könnyű helyzetben a kiigazodni és eladni vágyó exportőrök, a magyar bor is eséllyel pályázhat a távoli ország fogyasztóinak kegyeire. Ugyanis az indiaiak szeretik a magyarokat, meglepően sokat tudnak rólunk és helyi szakmai vélemények szerint nincsenek előítéleteik a borainkkal szemben sem.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!