Gazdaság

2008.02.28. 10:31

Szálloda épülne a régi siklósi malom helyén

Hotellé alakítaná a régi siklósi malmot egy befektető, ami kapcsolódna a tervezett fürdőhöz.

W. K.

A termálberuházás részeként szállodát tervez az önkormányzat a siklósi malom helyére. Mint arról beszámoltunk, a 44 millió forintos ingatlan megvásárlásáról korábban döntött is a képviselő-testület.
Időközben azonban egy befektető is jelezte vételi szándékát a malom jelenlegi tulajdonosánál. Elképzelései egybevágnak a város terveivel: négy-csillagos hotellé alakítaná az épületet, ami szoros összeköttetésben állna a később megépülő fürdővel. A fejleményekről és a korábban jóváhagyott adásvételi tervekről a következő testületi ülésen tárgyalnak a képviselők. 

Mint ismeretes, a meglévő sport- és gyermekmedence mellé, a tavaly Egyházasharasztiban fúrt kút vizét felhasználva egy fedett, a vár jellegzetességeihez maximálisan igazodó termálmedence építését tervezi az önkormányzat. A kötvénykibocsátásnak köszönhetően a beruházáshoz szükséges 2 milliárd forint rendelkezésre áll. A fenntarthatóságról szóló tanulmányterv elkészülte után, várhatóan áprilisban írják ki az építtető és üzemeltető kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást – amin egyébként úgy tűnik, hogy a malomból szállodát kialakító cég is indulna. A fürdő kivitelezése az elképzelések szerint ősszel kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!