Gazdaság

2008.12.09. 13:06

Várhatóan még másfél évet állnak a kukásautók

Bár a néhány hónappal ezelőtti nyilatkozatok szerint korábban, a jelenlegi állás szerint várhatóan csak 2009 második félévére készül el a hulladéklerakó és a komlói átrakóállomás, illetve 2010-ben a komlói komposzttelep, a cikói hulladékválogató telep, valamint a komlói lakossági hulladékudvar.

K. E. I.

A város az uniós előírásoknak megfelelő hulladékkezelés kiépítése céljából csatlakozott a Dél-Balaton és Sió-völgye Települési Szilárd Hulladék programhoz, amelynek keretében új kukákat és autókat szereznek be, felszámolják a régi szeméttelepeket, illetve kiépítik a megfelelő le- és átrakótelepeket, amelyekkel jelentős mértékben csökkenthető a környezetszennyezés.

Az illetékes Városgazdálkodási Zrt. szerint a kisebb csúszások ellenére a beruházás kielégítő ütemben halad annak ellenére, hogy a Mecsekjánosi határában veszteglő speciális kukásautók, valamint a rengeteg szelektív hulladékgyűjtő edény még mindig nem került használatba. Ezeket ugyanis már 2006-ban leszállították a telephelyre, ahonnan mindaddig nem is hozhatják el, amíg a cikói üzem meg nem épül. Ha az új hulladékkezelési rendszer valóban elkészül a tervezett határidőre, négy év után végre kikerülhetnek kényszerparkolójukból az eszközök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!