Gazdaság

2009.07.29. 15:41

Külföldi munka, irányadó minimálbér

Külföldi munkára készülőknek nem árt áttekinteni az egyes országokban elérhető béreket. Már csak azért sem, mert a tájékozatlansággal visszaélhetnek a munkaadók és sajnos sok esetben ezt meg is teszik.

Kaszás Endre

Az okok között az is kiemelkedő, hogy jelentősek a különbségek az egyes EU-tagállamok között. Régiós összevetésben 2004 óta a magyar minimálbér növekedett a legkisebb mértékben, Szlovákia már havi 30 euróval előttünk jár.

Nem minden országban van meghatározva a legkisebb fizethető munkabér nagysága. Míg ennek többek között Franciaországban, Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban, a Benelux-államoknak több évtizedes hagyománya van, addig Írország és az Egyesült Királyság csak az ezredforduló táján vezette be. Dániában, Finnországban, Németországban, Olaszországban és Svédországban pedig máig nincs központilag szabályozott minimálbér, hanem ágazati kollektív szerződésekben szabályozzák a legalacsonyabb fizetést.

Külföldi munkára készülőknek nem árt tájékozódni a külföldi országokban elérhető bérekről, ugyanis nagyok a különbségek még a 2004 előtt csatlakozott, „régi” EU-tagországok között is. A minimálbér-ranglista éllovasa – ahogyan az utóbbi években mindig – Luxemburg, ahol 1641 euró alatt nem fizetnek teljes munkaidős dolgozónak, míg Spanyolországban ennek az alig több mint harmadával (624 euró) is meg kell elégednie a dolgozónak.

Mivel a legtöbb magyar munkavállaló az Egyesült Királyságban szeretne munkát vállalni, érdemes egy kicsit alaposabban áttekinteni az ottani szabályozást. A szigetországban a minimálbért 1999 áprilisában vezette be a Tony Blair vezette munkáspárti kormány. Akkor 22 éves és annál idősebb munkavállalók bérezésénél 3,6 font/óra alá nem mehettek a munkáltatók.

Az összeg fokozatosan emelkedett; jelenleg 22 éves kortól 5,73 font, 18–21 éves kor között 4,77, míg 18 éves kor alatt (akik nem iskolakötelesek) 3,53 font. Akik iskolakötelesek és például nyáron dolgoznának, számukra nincs minimális fizetendő összeg meghatározva.
Akik 2009 októberétől kezdenek munkát vállalni az Egyesült Királyságban, már új összegekkel találkozhatnak. A 22 évesek és annál idősebbek minimális óradíját 5,8 fontra, a 18–21 év közöttiekét 4,83, a 18 év alattiakét 3,57 fontra emelik.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Baranya megyéből többen indulnak Ausztriába is, hogy a turistaszezon idején szakácsként, pincérként vagy szállodai kisegítőként dolgozzanak
[/caption]

A magyar munkavállalók számára ugyancsak népszerű Ausztriában sem volt minimálbér egészen 2009-ig. Törvényben most sincs lefektetve, ám január elsejétől a szociális partnerek – az ÖGB szakszervezeti szövetség és a WKÖ gazdasági kamara – megegyezése alapján vezették be a bruttó 1000 eurós minimális határt, ami alatt nem lehet teljes munkaidős munkaszerződést kötni. Ez körülbelül nettó 820 eurónak felel meg.

Ha a volt szocialista országokban elérhető minimálbért hasonlítjuk össze egymással és a 2004-es összegekkel, néhány markáns változást látunk. Kétszeresére nőtt a bér Romániában (69-ről 142), Bulgáriában (61-ről 122) és több mint kétszeresére Lettországban (120-ról 259-re).

Magasabb szintről indulva majdnem megduplázódott a minimális fizetés Szlovákiában (162-ről 295 euró) amely ezzel megelőzte Magyarországot. Nálunk egyébként öt év alatt 210-ről 264 euróra (pontosabban 71500 forintra) nőtt a minimálbér, ami 5 év alatt 25 százalékos növekedés. Jellemző a keleti versenytársak feljövetelére, hogy Románián és Bulgárián kívül csak a litvánok és a lettek vannak mögöttünk. Az azért megjegyezhető hogy, a magasabb bérszínvonal nem feltétlenül előnyös a külföldi beruházásokról szóló döntéseknél.

Népszerű célpontok

A legnépszerűbb célpont Anglia, illetve az utóbbi időszakban Írország. Baranya megyéből többen indulnak Ausztriába is, hogy a turistaszezon idején szakácsként, pincérként vagy szállodai kisegítőként dolgozzanak. Ugyancsak népszerű célország Németország, ahol a vendéglátás mellett a mezőgazdasági munka és az építőipar tartogat elhelyezkedési lehetőségeket. A külföldi munkavállalás esetén a nyelvismeret mellett kulcsfontosságú tényező, hogy olcsó szállást találjunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!