Gazdaság

2010.10.29. 13:10

A vidék kiemelt bankjai a takarékszövetkezetek

A kormány felkérése alapján kiemelt feladatkör ellátására készül a jövőben az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség – jelentette be dr. Turi Dénes alelnök, a Takarékossági Világnap alkalmából Pécsett tartott országos ünnepségen.

K. E.

A részletekről szólva kiemelte, hogy a szövetség tagjaira új szerep hárul a jövőben az önkormányzatok számlavezetésében, a központi forráselosztásban, az agrárvállalkozások új szerkezetű finanszírozásában, illetőleg a vidékfejlesztést célzó támogató források közvetítésében.

Az ország 138 takarékszövetkezete összességében 1800 fiókkal rendelkezik. A vidékhez való közelségét kiemeli, hogy a városok mellett jellemzően az ezer lakos fölötti településeken is megtalálhatók. Nem mellékesen tisztán magyar tulajdonú pénzintézetekről van szó, amelyek összességében hétezer embernek adnak munkalehetőséget.

Csicsáky Péter, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a kormányzati felkérés infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztéseket generál a hazai takarékszövetkezeteknél, ami többek között a kártyaforgalmazás és az ATM-hálózat bővülésében, új lakossági és vállalkozói szolgáltatásokban, humánerőforrás-képzésben jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!