Gazdaság

2012.08.21. 08:30

Több mint tízezren a közfoglalkoztatásban

Kevesek találnak állást a megyében a nyílt munkaerőpiacon 2012 első félévében.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A napokban elkészült a megyei közfoglalkoztatás első félévének összesítése. Eszerint idén a munkaügyi központ összes közvetítésének kétharmada a közfoglalkoztatás körében történt. Ha az arányokat is megnézzük, kiderül, hogy a közfoglalkoztatásba bevont 10 267 fő 70 százaléka a Startmunka-programokban, 15 százaléka az országos, 15 százaléka pedig a hagyományos önkormányzati közfoglalkoztatási programban dolgozott. A foglalkoztatók munkaerőigényeit könnyebben tudták teljesíteni a munkaügyi szakemberek, mivel idén magasabb volt a munkavállalási hajlandóság mint az elmúlt években a köz- vagy éppen közhasznú munka területén.

A munkaügyi kirendeltségek adatai alapján elenyésző (0,5 százalék) esetben fordult elő, hogy álláskereső azért nem vállalta a munkát, mert a verseny- vagy a közszférában bejelentett állást talált magának. A kistérségi Start-programok kapcsán ennek legszembetűnőbb eredményei a mezőgazdasági projektekben jelentkeznek, az országos közfoglalkoztatási programok pedig jelentősen hozzájárultak a bel- és árvízvédelem javításához, a parlagfű-mentesítéshez – áll az összesítésben.

2012. I. félévben közfoglalkoztatásba belépők száma

Hosszabb időtartamú 1 088
Mezőgazdasági program1 425
Belvízelvezetés 2 263
Mg. földutak karbantartása 1 419
Közúthálózat karbantartása 112
Illegális hulladéklerakók felszámolása 419
Téli és egyéb értékteremtő1 289
Egyéb mintaprogramok 423
Országos közf. programok 1 829
Összes létszám 10 267


 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!