Gazdaság

2012.11.09. 15:53

Baranyát is érinti a plázastop

Egy nagyobb áruház nyitását engedélyezte Pécsett a Nemzetgazdasági Minisztérium.

bama.hu

A vidékfejlesztési és a gazdasági tárca képviselőiből álló plázabizottság elé 101 kérelem érkezett és 54-et utasítottak el október végéig - írta a Népszabadság. Az egy éve elfogadott jogszabály szerint 2014-ig a 300 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi beruházások csak e bizottság javaslata alapján, a nemzetgazdasági miniszter külön engedélyével valósíthatók meg. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Baranyában milyen áruház nyitását engedélyezte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Egy 600 négyzetmérteres gépjármű alkatrész-kereskedés megnyitását engedélyezték Pécsen - tudtuk meg a minisztériumtól.

"A tervezett építmény környezetre, vidékfejlesztésre gyakorolt hatása tekintetében a beruházás tervezett profilja szerinti járműalkatrész-kereskedés aggályokat nem vet fel. A bővíteni kívánt építmény és a településen és vonzáskörzetében meglévő kereskedelmi építmények környezetre és vidékfejlesztésre, valamint a lakosság életkörülményeire gyakorolt hatása, illetve az építmény bővítésével összefüggő környezetterhelés a fenntarthatósági szempontok érvényesülésének nem képezik akadályát, újabb, az építmény bővítésének következményeként jelentkező, nagyfokú környezetterhelés a jövőben nem várható" - zárult közleményük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!