Gazdaság

2014.03.27. 08:23

Műszaki hiba miatt tartalék áramfejlesztők látják el a beremendi cementművet és egy mészüzemet

Tartalék áramfejlesztőkkel biztosítják a DDC Kft. beremendi cementgyára és a Carmeuse Hungária Kft. mészüzemének villamosenergia-ellátását, miután egy mezőgazdasági munkagép Nagyharsány külterületén kidöntött egy nagyfeszültségű tartóoszlopot - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

MTI

Kasza Anett közlése szerint a 120 kilovoltos távvezetéket érintő probléma miatt a két üzem vezetékes áram nélkül maradt, és csak azért működhetnek, mert úgynevezett duplikált energiaellátó rendszerük van.

A tűzoltó hadnagy kitért arra: a munkagép kedden, valamivel éjfél előtt, tárcsázás közben döntötte ki az oszlopot. Az áramszolgáltató szakemberei már szerda reggel megkezdték az ideiglenes helyreállítási munkát, amellyel várhatóan az esti órákban végeznek, de a teljes helyreállítás egy hónapot is igénybe vehet.

Kasza Anett azt írta, hogy az eset miatt az áramszolgáltatónak, és a két termelő cégnek is jelentős kára keletkezett.

Hozzátette: az áramkimaradás lakossági fogyasztókat nem érintett, a létesítményekben veszélyhelyzet nem alakult ki, a rendőrség ugyanakkor nyomozást indított közérdekű üzem működése megzavarásának gyanúja miatt.

Címkék#beremend
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!