Gazdaság

2015.05.05. 18:46

A dolgozóknak már bejelentették a Flextronics távozását

Ha a Flextronics távozik, sajnálatos módon a Harman érkezése nem jelent foglalkozatás-bővülést a városban.

K. E. (Dunántúli Napló)

A Flextronics kivonul Pécsről – értesült lapunk egy a cégnél dolgozó olvasónktól. A hírek szerint az elmúlt héten már bejelentették a dolgozóknak, hogy a cég az egyik legnagyobb vevője, a Huawei kérésére átköltözteti a pécsi telephelyeit a fővárosi agglomerációhoz tartozó Pátyra. A dolgozói tájékoztatás szerint mindenki megtarthatja az állását, aki vállalja azt hogy odaköltözik az új telephely közelébe. A költözés várhatóan a nyár folyamán, augusztus végéig zajlik majd le. A telephelyváltás kapcsán egyes információk szerint 200-250, más hírek szerint akár 3-400 ember válhat munkanélkülivé. A cég vezetését nem sikerült elérnünk.

A Flextronics távozásának lehetősége már a közelmúltban, az érkező amerikai Harman munkaerő-toborzása kapcsán felmerült. Már akkor elhangzott, hogy az új cég leendő alkalmazottainak nyár eleji verbuválását a Flextronics esetleges kivonulása gyorsíthatja meg Pécsett. Az amerikai Flexronics még az Elcoteq-kel együttműködve érkezett a városba, gyártósorai működtek a finn cég kertvárosi telephelyén, illetőleg Cserkúton is. Esetleges távozásával azonnal hadrafogható munkaerőt nyerhet a Harman. Az ugyancsak amerikai hangtechnikai cég év végére mintegy 400 fő foglalkoztatását tervezi.

K. E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!