Gazdaság

2007.09.11. 14:33

A Drávát népszerűsíti az új turistaközpont

Újabb turisztikai létesítménnyekkel gazdagodott a Dráva-medence baranyai szakasza. A térségbe több mint egymilliárd forint értéket hozó Dráva-projekt keretében a hét végén Sellyén tourinform irodát adtak át.

(ke)

Az Ormánság központjaként emlegetett város polgármesteri hivatalában a tetőtér egy részét építették be, s így alakítottak ki közösségi helyet, irodát és bemutatóteret. A csaknem 34 millió forintos költséggel készült turisztikai központ a városba érkező vendégeket szolgálja majd. Iitt kaphatnak információt a helyi látnivalókról, nevezetességekről, rendezvényekről, valamint a szálláslehetőségekről.

A korszerű fürdővel, kempinggel, gondozott kastéllyal, szép templomokkal rendelkező ormánsági kisváros polgármestere, Nagy Attila a a fejlesztés kapcsán turizmus fellendülésében és a munkalehetőségek bővülésében látja az itt élők boldogulásának egy lehetséges útját. 

A Dráva-projekt megvalósulásában kiemelkedő jelentőségű a Dráva-medence településeinek összefogása. A milliárdos fejlesztés Őrtilostól Nagyharsányig két megyei önkormányzat, 29 település és két természetvédelmi szervezet együttműködésével formálódik. Jövő tavaszig 41 létesítménye készül el.

(ke) -->

Címkék#Nagy Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!