Gazdaság

2009.11.02. 10:10

A megyéből is sokan az adóslistán

Sok baranyai település, illetőleg név is szerepel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által közzétett adóslistán.

Kaszás E.

Az adóhatóság az elmúlt hétvégén hozta nyilvánosságra a 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek, illetőleg egyéni vállalkozók listáját. A felsorolás megdöbbentően sok, országosan szám szerint 2820 nevet tartalmaz, többségüket lakcímmel együtt.

Mint a táblázat böngészéséből kiderül, Baranya megyéből összesen mintegy kilencvenen kerültek fel a negyedévenként frissített APEH-listára. A legtöbben – szám szerint 38-an – Pécsről tartoznak 10 millió forint feletti összeggel az adóhatóságnak, ugyancsak sokan (12) szerepelnek Komlóról a listán. Az ezt követő legmagasabb szám Siklósé. A megyéből összesen 27 település bukkan fel a táblázatban. Érdekes, hogy olyan kistelepülések, mint Versend, Geresdlak vagy Rózsafa is szerepelnek 2-3 tízmillió feletti tartozóval.

Bár az APEH jelenlegi felsorolásán konkrét összegek nem szerepelnek, ha csak a minimális összeggel számolunk, a lista egésze összesen több mint 28 milliárd forintnyi adótartózást vesz számba, és vélhetően egyes magánszemélyek köztartozása a 10 millió forintot jócskán meghaladja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!