Gazdaság

2015.11.05. 13:57

Az új pécsi igazgató is munkába állt a Harmannál

Júliusra ígérték az indulást, hivatalosan ugyanakkor még csak a próbagyártás kezdődött meg a Harman új pécsi gyáregységében.

K. E.

Bár széles körben közérdeklődésre tart számot az amerikai cég indulása, mindeddig meglehetősen kevés információ jött a cégről.

A teljes piaci termelés megindítása a közeljövőben várható a pécsi gyárban, az viszont biztos, hogy az Elcoteq örökségéből megvásárolt Szilva utcai telephely környékén már most is egyre élénkebb mozgás tapasztalható. Beszállítóktól, az előkészületekben közreműködő pécsi vállalkozásoktól tudjuk, hogy megtörténtek a szükséges biztonságtechnikai átalakítások, a használatba vont üzemcsarnokok felújítása, modernizálása.

Lapunk értesülése szerint munkába állt a pécsi gyár új igazgatója is. Lapunk úgy értesült, hogy Somogyvári Lajos nagy tapasztalattal rendelkezik az elektronikai gyártóiparban. Az új vezetővel egyelőre még nem sikerült kapcsolatba lépnünk, a pécsi fejlesztésekről a Harman székesfehérvári központjából kaptunk információkat.

Mint Preiszlerné Schweighardt Erzsébettől, a Harman székesfehérvári egységének vezetőjétől korábban megtudtuk, a három és fél milliárd forintos barnamezős beruházás keretében – a csúszás ellenére – jól halad a csarnok előkészítése, a gépsorok beszerelése és próbája, az alapanyagok beszerzése. A pécsi gyár első körben kihangosításhoz szükséges keverőpultokat és azokhoz kapcsolódó eszközöket gyárt majd, ezért elsősorban hangtechnikusokat, mérnököket és technikusokat alkalmaznak, hiszen nagyon fontos a keverőpultok tesztelése és megfelelő beállítása. A magasan kvalifikált szakemberek mellett az indulástól további 280–300, a gyártásban részt vevő dolgozót kerestek, és választottak ki, a létszám felfutását fokozatosan tervezik. Korábban felmerült, hogy a Harman Pécsre összpontosítaná európai gyártóegységeit, erről egyelőre nincs további információ.

Címkék#harman

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!