terjeszkedés

2017.07.27. 08:28

Bankot vásárolt az OTP Romániában

Az OTP Bank Romania és a National Bank of Greece képviselői aláírták a Banca Romaneasca eladásáról szóló szerződést. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni – jelentette be csütörtökön az MTI-nek megküldött közleményében a magyar pénzügyi vállalatcsoport.

A Reuters hírügynökség athéni forrásokra hivatkozva múlt pénteken már megírta, hogy az OTP Bank vásárolja meg a National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi bank romániai érdekeltségét, a Banca Romaneasca pénzintézetet.

A csütörtöki OTP-közlemény hozzátette: az akvizíció eredményeképpen az OTP Bank Romania (OBR) piaci részesedése mintegy 4 százalékra emelkedik, ezzel a román bankpiac 8. legnagyobb szereplővé válik.

A tranzakció pénzügyi zárására a felügyeleti hatóságok jóváhagyását követően várhatóan 2018 elejéig kerül sor – tették hozzá. A Banca Romaneasca tavaly év végi mérlegfőösszege alapján mintegy 1,62 százalékos piaci részesedésével Románia 14. legnagyobb bankja. Jelenleg 1148 munkavállalót foglalkoztat, 109 fiókot és 118 ATM-et működtet. A pénzintézet 0,72 százaléka kisbefektetők tulajdonában van – ismertette az OTP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!