Gazdaság

2013.12.09. 17:02

Baranyából toboroz munkaerőt az Audi, a Huawei is jöhet

A győri Audi-gyárban 5-600 dolgozóra, a Huawei biatorbágyi központjában 1500-1700 fős munkaerőre van szükség.

DN

Az Audi a közelmúltban tartott toborzást Pécsett, de nem kizárt, hogy még visszatérnek Győrből az egyik legnagyobb európai autóipari gyártó képviselői.

A cégnek ugyanis néhány hónapon belül 500–600 új dolgozót kell beállítania a néhány hónappal ezelőtt átadott új gyártókomplexumba, és ezt a létszámot sem helyből, sem pedig a környékbeli megyékből nem tudja produkálni.

A manapság egyre sűrűbbé váló toborzások jó elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak azon szakemberek számára, akik mozdulnának lakóhelyükről a biztos munka, biztos megélhetés érdekében.

Annál is inkább, mert nem az autóipar mutatkozik potenciális felvevőnek az elkövetkező időszakban. A napokban jelentették be a Huawei biatorbágyi központjának megnyitását, a kínai elektronikus gyártó és szolgáltató társaság munkaerőigénye pedig többszöröse is lehet az Audiénak, a legfrissebb információ szerint 1500–1700 friss munkaerőre lesz szüksége. A pécsi érdekeltséggel is bíró multi „csábítása” is várható tehát Baranyában.

A Dunántúli Napló keddi számában az otthonuktól távol dolgozók állami szállástámogatásáról is olvashat. A baranyai napilapra ITT fizethet elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!