Gazdaság

2010.08.02. 00:25

Csányi beszáll a bólyi wellnessprogramba

Az OTP-Bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor dobhat mentőövet a gazdasági válság miatt lefújt békáspusztai szabadidő-központ beruházásnak.

Kozma Ferenc

Korábban már írtunk arról, hogy a Békáspusztán lelt 83 Celsius-fokos forró vízre szabadidő-központot építenének. A tervek elkészültek, ám mégsem történt semmi, ugyanis a gazdasági válság miatt a program egyik reménybeli legfőbb finanszírozója, a főleg haszonjárművek értékesítéséből élő Csiki-Bege Lajos vállalkozó tavaly bejelentette, hogy nincs módjában a korábban vállaltakat teljesíteni. Így napjainkig csend övezte a programot, csupán néhányan bíztak abban, hogy a fürdő és wellness- központ – kiegészülve lovaglási lehetőséggel és egyéb szabadidős tevékenységekkel – egyszer mégis megépülhet.

Információink szerint az elmúlt héten Bólyban és Békáspusztán járt Csányi Sándor, az OTP-Bank elnök-vezérigazgatója, és az ottani tárgyalásokon ismét felmerült a szabadidőközpont megvalósításának lehetősége, valamint az, hogy Csányi minden bizonnyal beszáll az üzletbe. Már korábban szerettük volna megkérdezni a bankvezért – hiszen az építési terület és a hozzá tartozó vadászház az ő tulajdona –, hogy milyen fejlemények várhatók, ám nem értük el, megkeresésünkre eddig nem kaptunk visszahívást.

Ádám János, a Bóly Zrt. vezérigazgatója – a zrt. Csányi-érdekeltség – viszont annyit elmondott, hogy a programot nem vetették el, a megvalósítás több verzióján is gondolkodnak. Határidőket egyelőre nem tud mondani arról, hogy mikor kötik a szerződéseket, mikor kezdődhet a kivitelezés, de jó esély van arra, hogy a létesítmény megépül. Egyelőre tárgyalások folynak a felek között, s ha olyan stádiumba jutnak, amely közérdeklődésre tarthat számot, a sajtót tájékoztatni fogják.

A programnak a bólyi önkormányzaton kívül részese az Alsópáhoki Kolping Család, amely továbbra is részese szeretne maradni az együttműködésnek.

A terület közművesített

Hárs József, Bóly polgármestere lapunknak elmondta, hogy szívesen ott lenne már a békáspusztai szabadidőközpont alapkőletételénél. A hírnek, hogy Csányi Sándor beszáll Csiki-Bege Lajos helyére, örvend, bár még ő sem tud konkrétumokat sorolni. Tárgyalnak. Tény viszont, hogy az önkormányzat a maga részéről eddig is mindent megtett azért, hogy a beruházás megvalósuljon. Ezért készítették el két éve a kiszemelt építési terület teljes előközművesítését az önkormányzat költségén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!