Gazdaság

2016.07.04. 07:50

Csok: több mint egy tucat lakás elkelt már Komlón

Már 16 családnak ítélt meg lakáscélú támogatást a csokhoz kapcsolódóan az önkormányzat.

K. E. I. (DN)

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy Komlón is megemelkedtek a lakásárak. Akkor egy ingatlanközvetítő azt mondta, a háttérben a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) állhat, illetve a többi önkormányzati kedvezmény. Ezek miatt ugyanis megnőtt az érdeklődők száma az ingatlanok iránt, és az eladók – bízva a sikeres adásvételben – megemelték az árakat.

Megpróbáltunk utánajárni, vajon mennyi lakás kelhetett el így, és kiderült, az önkormányzat eddig összesen 16 családnak ítélt meg lakáscélú támogatást a csokhoz kapcsolódóan, ami egyúttal 16 ingatlant is jelent. A párok a lakásvásárláshoz átlagosan 700-900 ezer forintot kaptak attól függően, hány gyermekük van. Emellett többen éltek már az ingyenes telek lehetőségével is: három család kapott építési telket 3,5 millió forint értékben.

Sikerült felvennünk a kapcsolatot az egyik érintett párral, akik a támogatások segítségével költöztek vissza Komlóra.
– Komlón születtem, de egy ideje Budapesten éltem – avat be a részletekbe az anyuka. – Ott viszont annyira felmentek az albérletárak, hogy már nem tudtuk kifizetni. Szerencsére olyan a munkám, amit az ország bármely pontjáról elvégezhetek, ezért úgy döntöttünk, visszajövünk ide. Elkezdtünk albérletet keresni, de közben kiderült, hogy a csok mellett jogosultak vagyunk önkormányzati támogatásra is, ezért egy idő után inkább már saját lakást néztünk. Végül a belvárosban találtunk hárommillió forintért egy megfelelő ingatlant. Az ügyintézés gördülékenyen ment mindkét helyen, így hétvégén már be is költözhetünk az új otthonunkba – teszi hozzá a kétgyermekes édesanya.
A kedvezményekkel Pécsről és Görcsönyből is vettek most lakást a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!