Gazdaság

2011.05.30. 07:26

Egyelőre nem épül Békáspusztán wellnessközpont

Megunta a pénze jegelését a Kolping, és kiszállt a termálvízre álmodott szabadidő-központ befektetői közül.

Kozma F. (Dunántúli Napló)

Így a bólyi ötcsillagos wellnessprogram újra nem aktuális. Három éve pedig még arról volt szó, hogy a Békáspusztán meglelt 84 Celsius fokos hévízre wellnesscentrum épül. A csaknem ötmilliárdos projekt egyötödét a Kolping állta volna, a többit pedig Csiki-Bege Lajos nagyvállalkozó, és 2011-re szerették volna átadni a Dél-Dunántúl legnagyobb beruházása címért versengő szálloda- és szabadidő-centrumot. A „Kolping Nature Resort Bóly” néven alakult gazdasági társaságot az időközben kirobbant gazdasági válság elmosta.

A reményt utóbb már a békáspusztai érdekeltségekkel is rendelkező Csányi Sándor, az egyik leggazdagabb magyar éltette, ám mivel nem döntött még, a Kolping elvitte a maga 1,2 milliárdját egy másik hazai vállalkozáshoz, amely Alsópáhokon épít. Így aztán a nagyberuházást határozatlan időre elnapolták, bár egyik fél sem mondott le végleg arról, hogy Békáspusztán megépüljön az ötcsillagos szabadidő-központ.  

Kozma F. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!