Gazdaság

2007.12.14. 19:22

Elbocsátásokkal spórol milliókat a siklósi önkormányzat

íz százalékkal emelkednek a víz- és csatornadíjak januártól, egyebek mellett erről döntöttek a szerda este tartott testületi ülésen a siklósi képviselők.

W. K.

Így az eddigi 252 forint helyett jövőre köbméterenként 277 forintot kell majd fizetniük az ivóvízért a lakóknak.

A városatyák egyben a polgármesteri hivatal átszervezéséről is határoztak: mivel az intézmény működtetése évi 225 millió forintba kerül, amiből mindössze 64 millió forint a központi hozzájárulás, így a kiadások csökkentésére kényszerül a város. Egyik lépésként a jelenlegi hat hivatali osztályt hárommá vonják össze, aminek eredményeként kevesebb vezetőre lesz majd szükség, a testület által elfogadott intézkedés négyfős létszámleépítéssel jár. Ezenkívül – mint azt dr. Marenics János polgármestertől megtudtuk – a városházán jövőre három ember megy nyugdíjba, helyükre nem fesznek fel új alkalmazottakat, ami szintén több millió forintos megtakarítást jelent.

A képviselők a Harkány határában lévő ifjúsági tábor sorsáról is döntöttek: ez év végével megszüntetik a rendkívül elavult állapotban lévő és ezért egyre kihasználatlanabb létesítmény működtetését, az ingatlant eladnák vagy bérbe adnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!