Gazdaság

2008.04.25. 08:00

Elmarad a Pécs Expo, eladó az Expo Center

Idén nem rendezik meg a Pécs Expo Nemzetközi Vásárt. Az eladásra meghirdetett Expo Center hosszú távon is megkérdőjelezi a vásár megtartását.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

A Pécs Expo elmaradásáról Róth Róbert, a Pécsi Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője tájékoztatott. A nemzetközi vásár – az Expo Center építése miatt meg nem tartott 2005. évi expót követően – második alkalommal marad el.

Mint lapunkban megírtuk, a Pécsi Rendezvényszervező Kht. korábbi vezetője, Kapás Szabolcs február közepén távozott a társaság éléről. Varga Péter, a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója akkor elmondta, a kht. jelenlegi formájában nem működik tovább. Megoldásként felvetődött, hogy egy, a várossal közös rendezvényszervező társaságba – legvalószínűbbnek a Pécsi Kulturális Központ tűnt – integrálódva folytatódik a kht. profiljába illő, a pécsi hagyományokba illeszkedő rendezvények szervezése. Végül átmeneti megoldásként a kht. dolgozóit a PVV Zrt. vette állományba. A bizonytalanság kapcsán többen távoztak, korábban több embert elbocsátottak.

Az Expo Center létesítménye, illetőleg a kht. körül kialakult bonyodalmak jelentős mértékben hozzájárultak az idei vásár elmaradásához. Mint Róth Róbert elmondta, a társaság nehéz, folyamatosan romló anyagi helyzete is akadályozta a szervezőmunkát, ugyanakkor a kiállítói érdeklődés is elmaradt a várakozásoktól. A tavaly év végén kiküldött 600 levélre mindössze egy cég jelezte részvételi szándékát az idei vásárra.

Varga Péter az Expo Center sorsáról úgy tájékoztatott, hogy a városi vagyont kezelő cég továbbra sem tett le az épületegyüttes értékesítéséről, vagy egyéb irányú hasznosításáról. Lapunk úgy értesült, hogy a beruházás és az eddigi működés költségeit tekintve 3 milliárd forintba került létesítményért legalább 2 milliárdot szeretne kapni a PVV Zrt. A szervezés alatt álló rendezvényeket – mint például a Domingo-koncert – az eredeti időpontokban biztosan megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!