Gazdaság

2011.08.26. 17:54

Feléled a százéves magyar függönymárka

Ismét felépítené az egykori 60 tagú Gardénia márkabolt-hálózatot a magyar tulajdonban lévő lakástextilgyártó és -forgalmazó cég, a Rovitex

Forrás: vg.hu

A Gardénia Csipkefüggyönygyár Nyrt.-t ugyan három éve felszámolták, ám a Rovitex megvásárolta a márkanevet, a hozzá kapcsolódó jogokat és a mintákat is.

Romeisz Norbert, a Rovitex Homedeco Group és a Gardénia tulajdonosa elmondta, az első megújult márkaüzlet, az Erma Lakástextil Szalon már a várja vásárlókat, és a vásárlóerő gyengülése ellenére is elérhetőnek tartja, hogy a 2013-as évet 35-40 tagú márkabolt-hálózattal zárják. A pécsi Rovitex csoport az 1996-os alapítás óta hét országban hozott létre kereskedelmi vállalkozást.

Az első Rovitex leányvállalat Horvátországban alakult meg 2004-ben, ugyanakkor a zágrábi logisztikai központ látja el a volt jugoszláv tagállamok piacait. Ezt követte 2005-ben a cseh, 2007-ben a szlovák és 2008-ban a román vállalatok megalapítása. Mivel a német piacra nehéz betörni, ott 2006-ban a Rovitex Homedeco Group egy 35 éves hagyományokra visszatekintő lakástextil-nagykereskedelmi cég, a Galant Gardinen megvásárlásával vetette meg lábát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!