Gazdaság

2007.10.25. 13:04

Fema: feljelentés lett a vitából

A városszéli bevásárlóközpontban régóta tart a vita a tulajdonos és a bérlők közt. Korábban a vizet kapcsolták ki fizetési elmaradások miatt, most az áramszolgáltató zárta el a csapot. A bérlők feljelentést tettek.

Cs. L. (DN)

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy az E.ON kikapcsolta az áramot a Fema nyugati üzletsorában, mert a Fema-City Bt. nyolcmillióval tartozik. Tizenkét üzlet maradt áram nélkül, pedig havi rendszerességgel fizetik a díjat a bt.-nek, amely nem továbbítja a pénzeket az E.ON-nak.

Adam Müller, a Fema-City Bt. üzletvezetője állítja: a bérlők 95 százaléka nem fizeti a szolgáltatási díjakat, miközben ő két alkalommal is átutalt az E.ON-nak 25-25 ezer eurót.

A Fema Bevásárlóközpont területén több társasház is működik, tájékoztatta lapunkat dr. Jillek Szabolcs, az egyik jogi képviselője, s komoly oka van annak, hogy rendőrségi feljelentést tettek a Fema-City Bt. ellen. Igaz, hogy Adam Müller tud mutatni számlákat a befizetéseiről, de mint a társasház közös képviselője, nem hajlandó törvényi kötelezettségének eleget tenni, vagyis évente elszámolni. Hiszen a kérdés nem az, hogy mennyit fizetett be, hanem az, hogy mennyit nem fizetett be.

Dr. Jillek hozzátette: a társasházak történetében egyedülálló, hogy egy tulajdonban, vagyis Adam Müllerében vannak a mérőórák, így ő kikerülhetetlenné válik. Egyelőre zajlik a leválási folyamat, de ez úgy tűnik, nem egyszerű feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!