Gazdaság

2008.01.31. 10:30

FEMA-gáz: víz és fűtés nélkül az étterem

Újra összetűzésbe kerültek a FEMA bérlői a tulajdonos üzemeltetővel. Mint mondják, hiába fizetik a bérleti díjat, nem kapják meg a szerződésben rögzített szolgáltatásokat.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

Újra összetűzésbe kerültek a FEMA üzletközpont bérlői a tulajdonos üzemeltetővel. Mint mondják, hiába fizetik időre, tisztességesen a bérleti díjat, nem kapják meg a zavartalan működéshez kellő, szerződésben rögzített szolgáltatásokat.

– Novemberben kötöttem megállapodást egy étterem bérbevételére, de már decemberben komoly problémáim adódtak az üzemeltetővel. A hónap elején, majd a két ünnep között sem volt víz az üzletben, karácsony után a fűtés is elmaradt. Előre beharangozott rendezvényeket kellett lemondanom, az alkalmazottaim pedig a jobb híján kültéri melegedővel fűtött étteremben is megfáztak – részletezte a kálváriáját Bekk Norbert.

Elmondása szerint a vállalkozó hiába akarta felbontani bérleti szerződését, próbálkozását azzal szerelték le, hogy panaszai nem megalapozottak. Nem érti, hiszen a fenti problémákat tetőzi, hogy az általa megkért és megkapott legfrissebb országos éttermi besorolás szerint az üzletközpontban éttermi engedély nem adható ki. A kialakult vitával kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni az üzemeltető FEMA City Bt. képviselőit, tegnap délutánig azonban nem sikerült kapcsolatot teremteni a céggel.

Az egykor – az első belvároson kívüli bevásárlóközpontként – szebb napokat megért FEMA-komplexumban jelenleg a hipermarket részen működő CBA üzlet jelenti a legnagyobb, vásárlókat vonzó erőt. A korábban élettel teli passzázsokon autós, herbária, kötöttáru, zöldséges, virágos és fodrász profilban működnek üzletek. A bérletben lévő vállalkozások számára komoly kihívást jelent, hogy újabb és újabb kereskedelmi nagyberuházások gyarapítják vetélytársaik számát egy kilométeres sugarú körben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!