Gazdaság

2013.10.14. 19:14

Gázszolgáltató lesz Pécsett a GDF Suez

A GDF Suez nem azonos cég a Pécsen vízszolgáltatást végző Suezzel, így nem bánatpénzt kapnak. Ők adták le a legjobb ajánlatot.

B. A. (Dunántúli Napló)

Tizenhat pécsi intézmény, iskolák, szociális otthonok és a Biokom földgázzal való ellátására hirdetett pályázatot a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a pécsi önkormányzat. A pályázatra öten jelentkeztek, s a GDF Suez hazai leányvállalata lett a befutó.

Egy múlt heti sajtótájékoztatón, újságírói felvetésre elhangzott: a Suez a „gázcsöveken keresztül szivárog vissza Pécsre”. A kérdező ezzel a háromszereplős pályázatra utalt. A felvetés pedig azt sugallta, hogy esetleg egyfajta bánatpénzt kap ezzel a Suez, s talán ez a megbízás a „vízműháború” lezárásának egyik utolsó alkuja is lehet. Meg kell azonban jegyezni, hogy a GDF Suez nem azonos cég a Pécsett vízszolgáltatást végző Suez Environnement-nel. Igaz, tudomásunk szerint azonos vállalati konszern tagja mindkét cég, így végső soron lehetnek közös tulajdonosaik.

Dr. Szabó Iván, a város nevében eljáró jogász is azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzatnak a Suez Environnement-nal volt baja, s a két cég nem egy és ugyanaz. Páva Zsolt polgármester pedig azt mondta, a nyílt kiírásra a Suez adta le a legjobb ajánlatot, őket kellett győztesként kihirdetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!