Gazdaság

2007.09.25. 13:59

Harminc pincészet várja a borbarátokat

A helyi borok népszerűsítése mellett a régió finom nedűit is kínálják a hagyományos rendezvényen, a Borbarátok Éjszakáján.

B. A. (DN)

Harminc termelő mutatkozik be a szombati Borbarátok éjszakáján – tájékoztatott dr. Győrvári Márk polgármester. A tavalyihoz képest másfélszer több pincéjét, pincészetét képviselő gazda képviselteti magát. A rendezvény célja a magyar borok, ezen belül is a környék, s a régió nedűinek népszerűsítése. Ehhez látványos és egyedi keretet nyújtanak a külön e célra felépülő alkalmi pincék.

Győrvári Márk megerősítve korábbi nyilatkozatát, elmondta, Szentlőrinc ismertségének növelésében kiemelkedő szerepet szánnak a nyár közepétől ősz végéig tartó rendezvényeknek. Az év utolsó nagy dobása náluk a Borbarátok éjszakája. Azt is kifejtette, dolgoznak az események fejlesztésén. Az idei „éjszakázáson” például már nem csak a lőrinci hegyen és környékén, de Szajkon, Szigetvárott és Pécsett termelt italokat is ízlelgethetnek a borbarátok.

Mivel csatlakozni kívánnak a 2010-es programokhoz – mint megírtuk, Szentlőrinc Pécs kulturális elővárosa szeretne lenni –, a kapcsolat már él, a szombat éjszaka része a Mediterrán Ősz sorozatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!