Gazdaság

2013.04.17. 18:00

Hétszázmilliós beruházás Reménypusztán

Hétszázmillió forintos beruházás keretében épít négyezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központot a Rovitex Hungária Kft. Reménypusztán.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Sajtótájékoztatóval egybekötve tartották meg az ünnepélyes alapkőletételt, amelyen Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere és Romeisz Norbert, a Rovitex Hungária Kft. tulajdonos-ügyvezetője helyezte el az időkapszulában az új központ látványtervét, Radnóti Miklós Nem tudhatom című verséből idézetet és egy szerdai Dunántúli Naplót.

– Pécsről huszonkét országba exportáljuk a lakástextil termékeinket, amelyeket helyben készítünk és csomagolunk, ebbe a tevékenységbe kapcsolódik majd be az új üzem. Büszke vagyok arra, hogy elsőként valósíthatunk meg a várostól délre lévő ipari területen egy olyan nagyberuházást, amelyben a legújabb és legmodernebb gépeket állítjuk üzembe – mondta Romeisz Norbert.

Nagy Csaba a város és a cég kiemelkedő partneri kapcsolatát emelte ki, példaként említette, hogy az önkormányzat vállalta a terület rendezési tervének módosítását, ugyanakkor a Rovitex a Balokány-liget felújításában veszi ki a részét. Az alpolgármester követendő példaként említette a cég filozófiáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!