Gazdaság

2013.05.08. 19:58

Híresztelések szerint elbocsát Pécsett a Jabil – nincs megerősítés

Sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a Jabil a Pécsett terjedő információt, miszerint csoportos létszámleépítésre készülne.

K. E. (Dunántúli Napló)

Megkerestük a társaságot, ennél többet azonban nem sikerült megtudni a híreszteléssel kapcsolatban. A munkaügyi központtól kapott információ szerint sem a Jabil által érintett elektronikai összeszerelő ágazatból, sem más szektorból nem jelentettek csoportos létszámleépítést. Az amerikai cég által erősített iparág ugyanakkor mindig érzékenyen reagál a megrendelési állomány alakulására.

Ahogy azt olvasóink is megjegyezték hozzászólásaikban, 2012-ben a Jabil az Új Széchenyi Terv keretében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. közvetítésével elnyert juttatás fejében vállalta, hogy a kialakított munkahelyeket öt évig megtartja. A kérdés az, hogy a tavalyi megállapodás keretében hány munkahelyet biztosított a cég – az azon túl létrehozott állásokat ugyanis a kötelezettség értelmeszerűen nem érintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!