Gazdaság

2010.03.13. 12:45

Irány az Adria, bőséges a kínálat

Beigazolódni látszik az utazásszervezők várakozása: kiemelt érdeklődés mellett nyílt meg a 15. Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár.

Kaszás Endre

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által létrehívott, idén a FairExpo Kft. által szervezett turisztikai szakvásárra előzetesen 6-7 ezer látogatót vártak erre a hétvégére, és a részt vevő kiállítók elégedetten láthatták, hogy ebből az első ezer érdeklődő már az első órában megjelent a városi sportcsarnok küzdőterén.

– Az utazás mindig egy érdekes kaland, aminek izgalmas része más kultúrák felfedezése. Ebből a szempontból most Pécs nem csak a hazai, hanem a nemzetközi érdeklődés középpontjában áll, hiszen Európa Kulturális Fővárosa kínálatát közvetíti ezen a vásáron is. Ezért remélem, hogy nem csak a külföldre utazók, hanem a városunk iránt érdeklődők is megtalálják számításukat ezen a kiállításon – mondta megnyitóbeszédében Páva Zsolt polgármester.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A horvát utazási irodák délszláv muzsikát játszó zenészekkel érkeztek a vásárra, azonnal hangulatot teremtve
[/caption]

Valószínűleg így lesz, hiszen mind a külföldi, mind a hazai utaztatók, mind pedig az EKF-stand a 2010-es teljes kínálatukkal érkeztek a vásárra. A várakozásoknak megfelelően a legbőségesebb ajánlat az Adriára szól, horvát utazási irodák – délszláv muzsikát játszó zenészekkel – érkeztek a vásárra. Továbbra is tartják magukat a görög, olasz, spanyol, illetőleg észak-afrikai – Tunézia, Egyiptom, Jordánia – útirányok.

A vásáron ugyanakkor az is látszik, hogy erre az évre a hazai turisztikai szolgáltatók a külföldi utak méltó kihívóivá váltak. A kilenc turisztikai régióból nyolc képviselteti magát a vásáron, ebből fakadóan szinte a teljes hazai kínálat megjelent. Ki-ki kedvére bogarászhat a megfelelő szállásajánlatok, illetőleg tematikus – természetközeli, vízi, termál-, vagy aktív turisztikai – csomagokban.

Balatoni díszvendég, tematikus városnéző séták

A teljes nemzetközi és hazai turisztikai kínálatot felvonultató rendezvény díszvendége idén a Balaton régió, amely a standján egész évre szóló, a legszélesebb körben szervezett tematikus programajánlattal ismerteti meg az érdeklődőket a vásár három napján. Az idei év a fesztiválok éve a hazai turizmusban, ezért a magyar tenger körül mintegy ezer közönségvonzó rendezvényre várják a vendégeket. Ugyancsak hagyomány, hogy az akciós lehetőségekkel, közönségprogramokkal tarkított utazási vásár idején tartják Pécsett az Idegenvezetők Napját is. A 11. alkalomnak különös aktualitást ad az EKF éve, ezért március 13-án 10 és 10.30 órakor négy tematikus városnéző sétát is indítanak a Színház térről a pécsi idegenvezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!