Gazdaság

2007.09.01. 08:29

Jövő héttől vendégeket fogadhat a gyógyfürdő

A hétvégi műszaki átadás-átvételt követően a Szigetvíz Kft. működtetésében kezdi meg a próbaüzemet szeptember 3-án a Szigetvári Gyógyfürdő. Az ünnepélyes avatás időpontjáról később döntenek.

K. E. (Dunántúli Napló)

A létesítmény valamennyi medencéjének teljes vízfelülete mintegy ezer négyzetméternyi. A fürdőben a vendégek kényelmét külső és belső pihenő terasz szolgálja majd. A galérián kávézó, a kiszolgáló traktusban pedig étterem is fogadja a látogatókat. A létesítmény több pontján Zsolnay kerámiaburkolat vonza magára a szemet, Bozsogai Ágnes, illetőleg Dobány Sándor szobrai is felbukkannak.

A fürdőhöz kapcsolódó gyógyászati részlegben iszap- és súlyfürdő, orvosi rendelők, kezelők kaptak helyet. A ház valamennyi pontja akadálymentesen megközelíthető, még a benti nagymedencébe is emelőlift segíti majd a mozgáskorlátozott vendégeket. A beruházás nettó ára eléri az 1,2 milliárd forintot. Ez a fúrt új kút mellett a vezetékrekonstrukciót, illetve az utóbb a tervekbe került wellnessrészleget és gyermekmedencét is magába foglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!