Gazdaság

2007.11.12. 19:56

M6: aláírták a szerződést

A GKM közleménye szerint hétfőn délután aláírták az M6-M60-as Szekszárd-Bóly és Bóly-Pécs közötti szakaszának építéséről szóló szerződést. Az M6-os harmadik ütemben elkészülő útszakaszát a Mecsek Autópálya Konzorcium építheti meg.

BAMA

A társaság nettó 266,8 milliárd forintos ajánlatával nyerte el az M6-os Szekszárd–Bóly és Bóly–Pécs közötti szakaszának építési jogát – közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

A szerződés összege nem csak a kiviteli munka, de az útszakasz 28 éven át tartó üzemeltetésés, valamint rendszeres és időszakos felújítási költségeit is magába foglalja. A beruházás 2010-re készülhet el.

forrás: MTI, www.teol.hu

A Strabag vezeti a cégcsoportot

A GKM közleménye szerint az osztrák Strabag AG vezette Mecsek Autópálya Konzorcium tagja a francia Bouygues Traveaux Publics SA, a Colas SA, a brit John Laing Infrastructure Ltd., a magyar Intertoll Europe Zrt., ám a beruházás 10 százalékát meghaladó mértékben alvállalkozóként részt vesz a Magyar Aszfalt Kft., a Colas Hungária Kft. és a Közgép is.

Címkék#M6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!