Gazdaság

2008.02.22. 08:00

Már építik a pécsi Búza téren a Corsót

A régészeti feltárást biztosító, úgynevezett résfal építésével néhány napon belül megkezdődik a Corso beruházás a Búza téren. Miután a régészek négy-öt méteres mélységben megkutatták a területet, várhatóan júniusban megkezdődik az épület kivitelezése.

Kaszás E.

A Zsolnay Vilmos út, a Lánc utca és a Nagy Lajos utca által határolt területen épül fel a mintegy 48 ezer négyzetméteres alapterületű, többfunkciós létesítmény. Benne hatszáz autót befogadó háromszintes mélygarázs, ugyancsak három szinten kereskedelmi egységek, hat szinten irodák, illetőleg egy négyszintes négycsillagos szálloda kap helyet. Az épület déli és keleti homlokzatát tiszta üvegportál teszi látványossá és vonzóvá egyben.

A beruházásra megalakult a Corso Invest Kft. Az osztrák-spanyol befektetői konzorcium az engedélyeztetési eljárással párhuzamosan megkezdte a kivitelezés tendereztetését. Mint Pentz Mihály, az ingatlanfejlesztés szakértője elmondta, örömükre szolgál, hogy a nagy hazai és multinacionális cégek mellett egy helyi vállalkozásokat tömörítő konzorcium is felbukkant a jelentkezők között.

A fejlesztéshez kapcsolódó hír, hogy több magyar városra is levédették a Corso márkanevet, és web-neveket. Szándékuk szerint máshol is folytatnák a minőségi belvárosi fejlesztéseket. A beruházó cég húsz százalék önerővel lát neki a munkának, a fennmaradó rész biztosítására több banki ajánlattevő is van.

A Corso kereskedelmi részének nyitását 2009 októberére tervezik. A ház iránt már van több érdeklődő, a betelepülők mezőnyét két-három, a többieket vonzó, úgynevezett mágnesbérlő határozza meg véglegesen.
Pentz Mihály úgy tájékoztatott, hogy a mintegy tízmilliárd forintos beruházás végső momentumaként 2009 végére, 2010 elejére várható a négycsillagos szálloda nyitása.

Szálloda lehet az eladásra szánt pécsi Szakszervezetek Székházából is

Lapunk információja szerint az Ifjúsági Ház melletti területen nem csak az olasz érdekeltségű Altan Beton gondolkodik szállodaépítésben. Előrehaladott tárgyalások folynak a közművelődési intézmény másik szomszédja, a Szakszervezetek Székháza értékesítéséről. Értesülésünket megerősítette Medvetzky Antal, az MSZOSZ helyi képviselője is. Mint elmondta, az eladási szándékban egyetértés született a házat tulajdonló öt szakszervezeti konföderáció között. Az érdeklődők között külföldi és magyar befektetők is vannak. A harminc év feletti épület hasznosítására két változat él, az egyik szerint kétcsillagos szállodát, a másik alapján modernizált irodaházat alakítana ki az új tulajdonos. Felmerült a székház és az IH épülete együttes hasznosításának le-hetősége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!