Gazdaság

2013.12.11. 16:12

Megkezdte működését a Huawei európai szervizközpontja Pécsen

Az ötven embernek munkát adó Szilva utcai központ a tesztüzemet követően 2014 januárjától indul élesben. Évente 100 millió dollárnyi árut kezelnek majd itt.

Huawei, bama.hu

A Huawei Technologies szerda délután hivatalosan is megnyitotta európai szervíz- és visszáruközpontját Pécsett Páva Zsolt, a város polgármesterének jelenlétében.  Az üzem  Pécs nagy, technológiai múltú Szilva utcai elektronikai-ipari központjában kezdte meg működését, s a távközlési multinacionális cég stratégiai partnerén, a Flextronicson keresztül üzemelteti.

A Huawei szerviz- és visszáru központja része a cég Magyarországon működő, több termelőüzemből, gyárból és logisztikai bázisból álló, Európai Ellátó Központjának, amelyen keresztül Európát, Észak- és Nyugat-Afrikát, Oroszországot és a Közel-Kelet térségét látják el távközlési berendezésekkel és komplett, telekommunikációs megoldásokkal, illetve mostantól az innen visszaérkező árut is kezelik. A szervizközpont összegyűjti, tárolja, javítja, teszteli és ha szükséges, a legmodernebb környezetkímélő tecnhológiával megsemmisíti az adott termékeket.

- Ez az együttműködés partnerünkkel, a fenntartható fejlődést szintén szem előtt tartó Flextronicsszal lehetővé teszi, hogy a legmodernebb környezetkímélő technológiával kezeljük a visszárut - mondta Wang Liang, az Európai Ellátó Központ igazgatója az ünnepségen.

- Büszkék vagyunk arra, hogy a szerviz- és visszáru központ megnyitásával újabb elemmel bővítjük szolgáltatásunkat a Huawei számára és - mint stratégiai partner -ezzel is hozzájárulhatunk a közös sikerekhez, egy környezettudatos, fenntartható üzleti model megvalósításához - tette hozzá Czakó Tibor, a Flextronics főigazgatója.

A szervízközpont a mostani tesztüzemet követően, 2014 januárjától  indul élesben, évente 100 millió dollár értékű árut kezelnek összesen itt - ebből 20 millió értékben újrahasznosítanak -  a környezettudatos technológia miatt pedig a széndioxid kibocsátás több ezer tonnával csökken majd a feldolgozás során.  A visszáru központ jelenleg mintegy 50 embernek ad munkát.

A Huawei a Pécs melletti Cserkúton 2012 januárja óta üzemelteti Európai Ellátóközpontjának egyik termelőegységét. Később arról is volt szó, hogy a cég 800-1000 munkahelyet hozna létre Pécs és Komló térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!