Gazdaság

2009.03.31. 14:11

Mit írnak Önről az Interneten?

Az online hírnév érzékeny dolog: gyakorlatilag bármi megjelenhet bárkiről, hacsak nem tesz ellene. Azonban nem kell egyedül küzdenie, megbízhat a feladattal profikat is.

Folkmann Ferenc – Laptopkalauz.hu

Úttörő és hiánypótló szolgáltatást indított a közelmúltban egy Internetes cég. Olyan portált indítottak (és támogatnak komoly háttérmunkával), ahol mi magunk is könnyedén tájékozódhatunk online hírnevünk felől.

Manapság, amikor mindenki egyre inkább az online világ felé fordul, egyre nagyobb igény érzékelhető a hírnév-menedzsmentre. A rendszer a rendelkezésre álló összes forrásban kutat, a nyilvános és zárt közösségi oldalakat is átfésülve, jól öszszegyűjtött formában kínálva az adatokat segít nekünk a rólunk szóló tartalmak áttekintésében.

Persze nem csak helyzetképet kapunk az Internetes renoménk állásáról: a hírnevünket károsan befolyásoló anyagok eltávolítását is kérhetjük a Hírnévvédelem.hu munkatársaitól. A jogászokból, webfejlesztőkből, programozókból és kommunikációs szakemberekből álló, tehát a lehető legtöbb téren felkészült csapat minden tőle telhetőt megtesz a hírnévrontó tartalom eltávolításáért – az eddigi tapasztalatok pedig kedvezőek, az eltávolítás sikeressége 90% feletti.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Profikra is bízhatjuk a rólunk szóló internetes oldalak szűrését
[/caption]

A hírnévvédők úgynevezett „aktív védelmet” is biztosítanak, ami főleg vállalati ügyfelek számára lehet hasznos. A szolgáltatáscsomag lényege, hogy előre elkészítenek és úgy optimalizálnak szájtokat, hogy a jövőben esetleg az Internetre kerülő negatív hangvételű anyagok eleve kisebbségben legyenek és hátrébb sorolódjanak a találati listán egy kereséskor.
A szolgáltatás mindezek tükrében komoly értéket képviselhet bárki számára, az áraik is jól hangzanak: a Hírnévvédelem.hu magánszemélyeknek havi ezer forintért szondázza az Internetet – beleértve a zárt közösségi oldalak és adatbázisok információinak áttekintését is – és összegzi a találatokat. Az eltávolításért nyolcezer forintot kérnek, ami az okozott kellemetlenséget figyelembe véve nagyon is megtérülhet. Remélhetőleg ez egy lépés a tisztább és áttekinthetőbb Internet irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!