Gazdaság

2010.11.30. 20:27

Nagyberuházások: felemás képet mutatnak

Vegyes képet mutatnak a megyeszékhely nagyberuházásai. Miközben az EKF két nagy objektuma is elkészült, a magáncélú fejlesztések közül több el sem kezdődött, akadozik.

Kaszás Endre

Nyitás előtt a Kodály Központ, a Tudásközpontot pedig már használatba is vették a pécsiek – utóbbi beruházásához kapcsolódó jó hír, hogy a garanciális munkák előrehaladtával a generálkivitelező Gropius felgyorsította az alvállalkozók kifizetését.

A két EKF-fejlesztés közvetlen szomszédságában ugyanakkor több nagyberuházás is elakadt, vagy el sem kezdődött. Bár kétszer is felhasználhatott volna régiós forrásból több száz milliós támogatást az Aquaprofit Zrt., a válság miatt egyelőre nem sikerül megteremteni a balokányligeti wellness fürdő és szállodakomplexum biztos finanszírozását. Hasonló okokból áll néhány száz méterrel odébb, a rendőrség előtt a Lares-ház építése, biztató hírek érkeztek ugyanakkor a Corso folytatásáról.

Meg nem valósult pécsi tervekről készítettünk videót januárban, ahol a Lares ház gödrénél is forgattunk.

– Előrehaladott tárgyalásban állunk kereskedelmi és irodaházi érdeklődőkkel is, akiknek aktivitására jó hatást gyakorol a németországi gazdasági, fogyasztási pezsdülés – tájékoztatott a fejleményekről Pentz Mihály projektvezető.

Kaszás Endre -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!