Gazdaság

2008.01.31. 11:59

Nyomulnak a kereskedelmi multik Baranyában

Még mindig van hely a kereskedelmi multicégeknek Baranyában. Pécsre az OBI és az Aldi is betör, és várhatóan a Tesco is tovább építkezik.

BAMA

Az OBI barkácslánc a központi autóbusz-pályaudvartól délre eső, részben bontásra váró ingatlantömbben (1) alakítja ki pécsi áruházát. A telket egy ingatlanfejlesztő cég készíti elő az idén induló beruházásra. Az áruház nyitása 2009-ben várható, belépésének hatására élénkülhet a barkács és lakberendezési profilban a verseny.

A város diszkontkereskedelmét megpezsdítő német Aldi az egykori Bajcsy-laktanya temetővel szemben lévő sarkán (2) nyitja első pécsi üzletét, várhatóan még az idei első félévben. A legnagyobb európaiként emlegetett diszkont üzletlánc a napi beszerzési cikkek mellett az úgynevezett non-food - ruházati és kiegészítő - árucikkek terén nagyon erős vetélytárs.

Értesüléseink szerint nem áll meg háromnál a baranyai megyeszékhelyen a Tesco, hanem él úgymond a „ráadás" lehetőségével is. Ingatlanpiaci információk szerint az angol multicég éppen a FEMA-val szemben, a Harkányi út keleti oldalán vásárolt telket (3) negyedik pécsi áruházának megépítésére és üzembehelyezésére. A beruházás indulása még idén várható.

Máshol sincs megállás

Nem csak a megyeszékhelyen, hanem a többi baranyai városban is folytatódik a kereskedelmi multik terjeszkedése. Miközben egyes kistérségekben több tucatra emelkedett azon aprófalvak száma, ahol egyáltalán nincs bolt, a térségi központok újabb üzletekkel gyarapodnak. Mohácson a városba bevezető körforgalom szomszédságában épül egymás mellett a Tesco áruház, illetve a Family Center bevásárlóközpont. A második baranyai áruházát Siklóson nyitja az Aldi, de az előzetes hírek szerint nem áll meg, a többi megyei kisvárosban is alkalmas telket keres. Szigetváron új szereplőként ugyancsak a Tesco érkezése várható, de felmerült a Spar-lánc beruházása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!